Provozovna: Žitná 573/38, Praha 2

Mobil: +420 773 669 379

LAMINACE

Od Constant Print

Existuje několik druhů laminace, které se používají v různých kontextech. Zde je několik běžných typů laminace:

1. Horká laminace: Tento proces zahrnuje použití tepla k připojení vrstvy plastu, známé jako laminát, na povrch materiálu. Horká laminace se často používá pro ochranu dokumentů, jako jsou obchodní karty, průkazy, mapy nebo jiné tištěné materiály.

2. Studená laminace: Na rozdíl od horké laminace nepoužívá studená laminace teplo. Namísto toho se využívají samolepících vrstev, které připevní ochranný film ke zvolenému materiálu. Studená laminace se často používá pro tištěné materiály, jako jsou fotografie, nálepky nebo etikety.

3. Matná laminace: Matný laminát poskytuje matný povrchový vzhled, který snižuje odlesky a otisky prstů. Tento typ laminace se často používá pro materiály, které mají být často manipulovány, jako jsou menu, návody nebo obaly.

4. Lesklá laminace: Lesklá laminace poskytuje lesklý, lesklý povrch, který zvyšuje vizuální přitažlivost a zvýrazňuje barvy. Tento typ laminace se často používá pro tištěné reklamní materiály, jako jsou letáky, plakáty nebo brožury.

5. Antireflexní laminace: Antireflexní laminát obsahuje speciální povrchovou úpravu, která redukuje odrazy a zvýrazňuje čitelnost textu nebo obrázků. Tento typ laminace se často používá pro obrazovky, reklamní panely nebo tabule.

Tyto jsou jen některé z nejběžnějších typů laminace. Existuje mnoho dalších specializovaných druhů laminace, které se používají v závislosti na konkrétních potřebách a aplikacích.